יותר ויותר אנשים ברחבי העולם מחפשים אלטרנטיבה בריאה וטעימה למוצרים אהובים. אנחנו בפריז באים לתת מענה לביקוש הגובר לארטיקים טבעוניים, בטעמים מגוונים ומיוחדים.פעם האופציות היחידות שהיו קיימות עבור מי שרצה לרכוש ארטיק טבעוני, היו מוצרים זולים, עם הרבה סוכר, בטעמים וצבעים מלאכותיים כמו אלה שקיבלנו בקייטנה בילדות, או לחלופין, שלגון העשוי משומן צמחי שאינו בריא ומלא תוספי טעם מלאכותיים כדי לחפות על העדר רכיבים טבעיים. כיום טבעוניים אינם מסתפקים במוצרים נחותים בניגוד לעבר, וכתוצאה מכך, המגוון והאיכות של מוצרים טבעוניים גדל מאוד.
לפי מכון למחקר שווקים בינ"ל, נתח השוק של גלידות וארטיקים טבעוניים העולמי מוערך בשווי של 623.63 מליון דולר, וצפוי תוך עשור להגיע ל-984.16 מליון: גידול מטורף של יותר מ 150%! הסיבות לביקוש העולמי ההולך וגובר הן רבות. חלק מהאנשים עוברים לרכוש גלידות וארטיקים נטולי חלב מסיבות בריאותיות, מתוך רצון לאורח חיים בריא יותר, או כי הם זקוקים למוצרים נטולי לקטוז, אחרים עושים זאת כדי להימנע מהתאכזרות לבעלי חיים, וישנם גם אלה העושים זאת מתוך מחויבות לאורח חיים אקולוגי יותר, כיוון שמוצרים על בסיס צמחי מיוצרים עם טביעת פחמן נמוכה יותר ממוצרי חלב וכרוכים בפחות זיהום. בישראל יש גם צרכנים שומרי כשרות, המעוניינים בקינוח פרווה אחרי ארוחה בשרית ההופכים את נתח השוק הזה לרווחי במיוחד. לפי מחקרי התנהגות צרכנים, ישנם יותר ויותר אנשים המגדירים עצמם "טבעוניים גמישים" – כאלה שלא מחויבים לחלוטין להפסיק צריכת מוצרים מן החי, אבל מוכנים לשלב בסל הקניות השבועי שלהם יותר תחליפי חלב, והם עוד סיבה לכך שנתח השוק הזה בצמיחה. אפילו תקופת הקורונה, שהיתה קשה לעסקים רבים, לא האטה את הצמיחה וגם במהלכה עלה הביקוש לארטיקים. הסיבה לכך היא כנראה שבתקופה זו אנשים פחות יצאו לבילויים מחוץ לבית, הם חיפשו בילוי זול, נעים וקרוב לבית, ומה יותר כיף ופשוט מלשבת במרפסת או בגינה עם ארטיקים טבעיים?אחוזי צמיחה מטורפים
כך או כך נראה שזו מגמה שלא הולכת להשתנות בקרוב, וככל שיותר אנשים מצטרפים אליה, ככה עולה הביקוש לארטיקים טבעונים שיהיו טעימים יותר, ובמגוון גדול יותר של טעמים. לפי מחקרים נוספים בעניין, הטרנד הנוכחי בשוק הוא טעמים אקזוטיים ולא שגרתיים. אלה יכולים לכלול טעמים עם אלכוהול, טעמי תבלינים כמו כורכום, טעמי משקאות אקזוטיים כמו מאצ'ה או טעמים של קינוחים כמו קרמל מלוח. הצרכן הנוכחי הינו מתוחכם והרפתקני, המוכן להתנסות בשילובי טעמים כמו חריף ומתוק, ותופס טעמים כאלה כיותר אותנטיים ובריאים מהטעמים המוכרים יותר. בחנות של האתר שלנו מי שאוהב טעמי פירות אקזוטיים ימצא מגוון רחב של מוצרים שיתאימו לו; יש לנו ארטיקים בטעמי ליצ'י, בננה תמר, גויאבה, ליים, תפוח לימון ג'ינג'ר, אסאי, סברס ועוד. זהו מגוון של טעמים אשר לפני שלושים שנה רק היה אפשר לחלום עליו. כל אלה הינם ארטיקים מפירות טבעיים ללא תוספות טעם מלאכותיות. כרבע מנתח שוק הגלידות הטבעוני הינו של גלידות על בסיס חלב קוקוס. זה לא מפתיע כיוון שלקוקוס יש מרקם קרמי ונעים, והטעם לא בהכרח דומיננטי מדי כשהוא משולב עם טעמים אחרים. ארטיק קוקוס טבעי הינו תחליף טוב לשלגון חלבי מבחינת מרקם וטעם. אצלנו תוכלו למצוא מבחר של שלגונים על בסיס קוקוס, בטעמים מקוריים כמו צ'אי מסאלה, קוקוס אוכמניות, קוקוס מנגו, קוקוס בננה קקאו, קוקוס קפה ועוד. גם פה תמצאו טעמים שלא תמצאו בכל מקום אחר. לסיכום, זוהי תקופה של הזדמנויות רבות למי שמעוניין בארטיקים טבעוניים איכותיים, הן מבחינת המשווקים שמתחילים להבין כי גם בקיוסק השכונתי יש ביקוש למוצרים כאלה ולא רק בנקודות מכירה מצומצמות כמו חנויות טבע ובתי קפה יוקרתיים, והן מבחינת הצרכנים המסוגלים ליהנות משפע האופציות בטעמים וסוגי המוצרים. הארטיקים הטבעיים של פריז אשר הינם דלי-קלוריות, עם 50% פרי ועשויים בשיטת ערבוב מיוחדת, המאפשרת מקסימום טעם ומינימום רכיבים מיותרים, מהווים פתרון מושלם לביקוש הגובר עבור ארטיקים טבעוניים או פרווה. טעמים אקזוטיים