סוף הקיץ, החום נהיה בלתי נסבל, האנרגיות יורדות ואין בכלל כח. מתחילים לדמיין קוקטייל פינה קולדה בזמן התרווחות על שפת הבריכה, או שייק פסיפלורה בזמן שהבריזה של הים מלטפת? עכשיו גם בבית אפשר לחוות משהו מן החוויה הזו עם ארטיק פירות בטעם אקזוטי. 

בחנות שלנו מגוון של טעמים, אך לכבוד סוף הקיץ רציני להתמקד בקטגוריה מסוימת, קטגוריית הטעמים האקזוטיים. הסיבה מדוע העדפות הטעם שלנו נוטות להיות עונתיות, קשורה בכך שהעדפות טעם הן עניין מורכב – מכיוון שטעם לא רק מורכב ממתוק או מלוח, אלא גם ממגוון אסוציאציות שאנו מעלים בראשינו. מדובר בעולם תוכן הכולל זכרונות אישיים, רפרנסים בתקשורת ובמוצרי תרבות כמו סרטים וספרים, ועוד. 

קיץ – תקופה של חופש והנאה

תקופת הקיץ קשורה לטעמים אקזוטיים מכמה סיבות – ראשית כל, זו תקופה בה חלק גדול מהפירות האקזוטיים זמינים לנו בסופרים, ואצל הירקנים. עונת המנגו למשל נמשכת בין יולי לנובמבר, לכן לא פלא שאנו מקשרים בין הטעם של מנגו לקיץ. שנית, טעמים אקזוטיים מעלים לנו זכרונות ורגשות הקשורים לאווירת חופשה ולמקומות שאנו מבקרים בהם במהלך חופשת הקיץ, כמו חוף הים או אזור הבר במלון. 

חופשה והנאה גם מתקשרים לנו למקומות חדשים, וטעמים שעוד לא ניסינו ולכן גם הגיוני שבמהלך הקיץ אנחנו יותר פתוחים לטעמים לא שגרתיים ומיוחדים. טעמים אקזוטיים מרעננים במיוחד ומבוקשים בעונת הקיץ, כמו הפסיפלורה החמצמצה, או טעם האננס המתוק, ולכן באופן טבעי אנחנו חושבים עליהם בקיץ. 

כבר לא רק בננה ומנגו

מי שעוד זוכר את ישראל לפני כמה עשורים, ודאי יודע שמגוון טעמי הפירות האקזוטיים המוכרים והזמינים אז בישראל, היו יחסית מצומצמים – בננה, מנגו, קוקוס, אבטיח וזהו. אך עם השנים, הצטרפו טעמים פחות מוכרים כמו אסאי, פרי הגדל על דקל באזור האמזונס ונפוץ בארצות כמו קולומביה, הוא ידוע כ"סופר פוד" עשיר ברכיבים תזונתיים. חלק מהפירות האקזוטיים נהפכו גם לפופולריים בגינות פרטיות, כגון הפסיפלורה, ואפשר להגיד שכבר "התאזרחו" כאן. חלק מהטעמים האקזוטיים הם למעשה ותיקים מאוד בישראל, כמו הסברס, הפרי הלאומי, אבל הזמינות שלהם פעם הייתה מוגבלת. במקרה של הצבר ניתן היה ניתן להשיג אותו מקטיף בר מצידי הדרך, הפרי עצמו היה מאוד קוצני והיה צריך להזהר באכילתו, אך כיום הוא זמין בחנויות בגרסה מתורבתת נטולת-קוצים ונוחה לאכילה. 

בשנים האחרונות הביקוש לטעמים אקזוטיים עלה ויותר אנשים מוכנים להתנסות בטעמי פירות שפעם לא ידעו אפילו שקיימים, בין השאר משום שנחשפו להם בטיולים בחו"ל בארצות טרופיות כמו תאילנד, או קוסטה ריקה. גם עליית המודעות לבריאות דוחפת את הצרכן הישראלי לחפש יותר ויותר אופציות, ואם פעם רק מיעוט אנשים היה רוכש פירות בחנות טבע או חנות אתנית מהמזרח הרחוק, כיום חנויות כאלה זוכים למבקרים מכל שכבות האוכלוסייה הישראלית. 

ארטיק פירות סורבה במבחר טעמים אקזוטיים

מבין הטעמים האקזוטיים הזמינים בחנות האתר שלנו, ישנם כאלה שציינו לעיל, כמו מנגו, אננס ופסיפלורה. אלה טעמי סורבה שמתאימים למעוניינים בארטיק דל קלוריות, בכל ארטיק כזה יש רק 22-17 קלוריות ליחידה של 30 גר'. הארטיקים שלנו במיוחד בריאים כיוון שהם מכילים לפחות 50% פרי והם ללא חומרים משמרים או צבעי מאכל, מה שמאפשר לטעמים הטבעיים לבלוט. אופציות נוספות בחנות המקוונת שלנו של ארטיקים בטעמים אקזוטיים הינם ליצ'י, סברס, גויאבה, ואבטיח. לחובבי שילובי הטעמים ישנם ארטיקים בטעם של מנגו ואננס, מנגו אננס ואסאי, בננה ותמר, מנגו ופסיפלורה ותפוח לימון ג'ינג'ר. 

קוקוס קלוי ושאר טעמים מיוחדים

אופציה אחרת לטעמים אקזוטיים באתר מתאימה לחובבי טעם הקוקוס, שגם מתאימה עבור מי שמחפש קרטיב הדומה יותר לשלגון, בעל מרקם קרמי עשיר, כמו שאתם אוהבים. בנוסף לטעם קוקוס בלבד או טעם קוקוס קלוי, ניתן לרכוש אצלנו שילובים קלאסיים כמו קוקוס ואננס – פינה קולדה, יחד עם שילובים פחות שגרתיים כמו קוקוס ליים או צ'אי מסאלה.  אנו ממליצים על מארז ארטיקים מהחנות שלנו המתאים במיוחד לחובבי הטעמים האקזוטיים – מארז טרופי המכיל 32 מיני ארטיקים עם 8 טעמים מתוך אלה המפורטים כאן – 4 טעמי סורבה (מנגו, ליצ'י, אננס ופסיפלורה) ו-4 טעמי קוקוס (קוקוס, קוקוס אננס, קוקוס קפה וקוקוס קקאו), כאשר מכל טעם יש 4 יחידות. המארז מגיע במחיר משתלם במיוחד וגם מאפשר לכם לנסות קצת מכל המבחר הגדול שזמין באתר. ניתן גם לבנות מארז בהרכבה עצמית למי שרוצה טעמים שאינם נמצאים במארז הספציפי הזה.